Artikel in boek Brainwash 2017 ‘Het einde van het Atlantische tijdperk’

Brainwash vroeg nationale en internationale denkers met vernieuwende ideeën hoe we beter kunnen worden in het creëren van de wereld. Dit resulteerde in het boek De belangrijkste vragen voor morgen. Met een bijdrage van Haroon Sheikh, het artikel Het einde van het Atlantische tijdperk.

Waarom is Trump president geworden? Waarom hebben we het klimaatprobleem nog steeds niet opgelost? En waarom het lijkt alsof bijna iedereen een burn-out heeft of anders wel depressief of woedend is?

Bijna alles wordt beïnvloed door de acties van de mens, maar weinig pakt uit zoals we willen. Daarom vroeg Brainwash nationale en internationale denkers met vernieuwende ideeën hoe we beter kunnen worden in het creëren van de wereld. In Brainwash 2017 maken zij helder hoe de mens en de systemen die hij heeft laten ontstaan werken; ze heffen rookgordijnen op, laten zien wat er wél goed gaat en bieden eenvoudige oplossingen voor complexe problemen. Of het nu gaat om democratie, rusteloosheid, het milieu, emancipatie, belasting of seks: we kunnen beter worden dan we nu zijn.

Het artikel van Haroon Sheikh, Het einde van het Atlantische tijdperk, staat op p. 131-135.

Brainwash 2017: De belangrijkste vragen voor morgen is verschenen bij Nijgh & Van Ditmar in 2017.

Share