Essay voor BrabantKennis ‘Midsize Brabant in mondiaal perspectief’

Concurrentie van lagelonenlanden en banenvernietiging door technologische innovatie dagen middelgrote steden in Noord-Brabant uit. De uitdagingen zijn kansrijk als steden oude industriële vaardigheden toepassen in nieuwe economische domeinen. In het essay Midsize Brabant in mondiaal perspectief wordt deze stelling nader uitgewerkt.

Het essay Midsize Brabant in mondiaal perspectief verscheen in het kader van de toekomstverkenning naar middelgrote steden in Noord-Brabant, die BrabantKennis uitvoerde in samenwerking met Ruimtevolk. Onder de noemer Midsize Brabant ligt de focus op deze bijzondere categorie steden, het thuis van ongeveer een kwart Brabanders. Het essay is een uitgave van Brabant Kennis.

Het verhaal van Midsize Brabant, met steden als Oss, Oosterhout, Veghel, Waalwijk, Uden, Roosendaal en Bergen op Zoom, blijft vaak onderbelicht, aangezien er meer aandacht is voor grote steden en het platteland. Analyse en beleid voor het midden ontbreekt, terwijl het toekomstperspectief van deze groep juist zo uitdagend is.

Klik op plaatje om het hele essay te zien.

Share